Известие

Collapse
No announcement yet.

Много висок разход - възможни проблеми ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=RahzeL;461851]Начи колата от подписа гори към 15-16л на 100км. От какво може да е толкова висок разхода ? 1.6 Боксер на един приятел гори 12л макс

карам алфа 146 1,6 boxer и мен ме убиваше разхода особено в началото.Сега 5 и нещо на 100 км извън грацко при 80 км/h грацко някаде кам 8 даже по малко вече кат и свикнах по плавно подаване на газ между предавките и се получава доволен съм.ина4е с каране газ от 1-4 и мен ми стигаше 13-14 ам вече няма проблеми
    Alfa 146 1.6 boxer S klimatik

Comment

[QUOTE=marto890424;463644]
      Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
      Начи колата от подписа гори към 15-16л на 100км. От какво може да е толкова висок разхода ? 1.6 Боксер на един приятел гори 12л макс

карам алфа 146 1,6 boxer и мен ме убиваше разхода особено в началото.Сега 5 и нещо на 100 км извън грацко при 80 км/h грацко някаде кам 8 даже по малко вече кат и свикнах по плавно подаване на газ между предавките и се получава доволен съм.ина4е с каране газ от 1-4 и мен ми стигаше 13-14 ам вече няма проблеми
      намерил си точната диагноза.

Comment

13,5 бензин на моето каране (разбирай само лява лента) на моя кораб 155к.с. 1,5тона. Та колко е нормален разхода на 145-цата? - айде сега .. Тая кола повече от 12 не трябва да гори в нормални условия и ако всичко и е в ред.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          13,5 бензин на моето каране (разбирай само лява лента) на моя кораб 155к.с. 1,5тона. Та колко е нормален разхода на 145-цата? - айде сега .. Тая кола повече от 12 не трябва да гори в нормални условия и ако всичко и е в ред.
          вчера пресен пробег -13.5л газ -80км извън и 70км много яко градско.от празно до празно днеска ходих на бензин до колонката.

Comment

Може ли някой да каже на 100% че е ламбда сонда за да не хода на диагностики и тем подобни а направо да я сменям...
            Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
            Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
            Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

И от читава нова ламбда сонда ще ти падне разхода, и от нови квалитетни свещи, и от ново хубаво масло, и от свестен бензин, и от нови хубави и правилно напомпани гуми, пък да не говорим от това как караш /има си техники и тарикатлъци в града, които доста намаляват разхода/... Виж и какво имаш в багажника. Аз по едно време миналата година като го разгледах моя и се уплаших(( То половината покъщнина беше вътре))
              ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
              ПЛОВДИВ

Comment

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
                Има няколко причини да тие такъв разхода ,но най вече колко ти тежи крака на газта.......
                Хахаха а на него му тежи БАЯ

B&B Racing | bb-racingteam.com
                Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Първоначално публикувано от Ma7e4k0 Покажи съобщение
                  Хахаха а на него му тежи БАЯ
                  Хахахах ще ти кажа аз колко ми тежи само да си зема книжляка... Свещите са нови и скоро ще се сменя и ламбда сонда и после останалите работи лека по лека че не мога да смогна наведнъж Христос Воскресе и проздрави от ОК Алфа Теам :P
                  Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                  Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                  Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Хахахах ще ти кажа аз колко ми тежи само да си зема книжляка... Свещите са нови и скоро ще се сменя и ламбда сонда и после останалите работи лека по лека че не мога да смогна наведнъж Христос Воскресе и проздрави от ОК Алфа Теам :P
                    Ти ако караш така както я земеш така ше я върнеш
                    МуХАХахахАХаХахахаХАхахахаХА
                    Базикам се Аре зимаи я по-бързо и да бръмкаме и да търкаме гуми и да смърди на съединител след нас

B&B Racing | bb-racingteam.com
                    Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

!!!

Преди седмица имах проблем като придърпваше и пукаше яко - казахте вода при свещите и така се оказа. Изсушиха и пак същото пукане и придърпване, но много по рядно и на следващия ден 8 нови свещи и се оправи. Снощи пак ми придърпа лекичко и пукна 1-2 пъти, а като гледам постовете ви май ще погледна и кабеляците. А относно разхода - Колко пари е тая ламбда сонда втора ръка, че в ахм ауто по 120-130лв вървят а в момента не мога да си ги позволя ? Въобще има ли смисъл от 2-ра ръка ?
                      Провери гумените съединения на смукателните колектори, аз също имах подобен проблем и се оказа че имам разхлабени връзки и от там смучеше въздух .

Comment

Working...
                      X